Termeni si conditii

VA RECOMANDAM SA CITITI CU ATENTIE TERMENII SI CONDITIILE DE INCHIRIERE

Reguli rent a car

Clientul are obligatia de a nu folosi autovehiculul in contradictie cu regulile de mai jos:

 • Conducerea autoturismului se face conform legislatiei in vigoare cu privire la circulatia pe toate drumurile publice. Daca se incalca orice termen din Codul Rutier si Proprietarul primeste amenzi de circulatie, ele vor fi refacturate Clientului, acesta din urma fiind obligat sa le plateasca in maxim 15 zile de la data la care a fost emisa factura.
 • Autoturismul nu va fi folosit pentru a transporta contra cost sau ilegal bunuri/pasageri.
 • Depasirea limitei de viteza, atat in localitati, cat si in afara lor, va duce la anularea garantiei.
 • Autoturismul nu va fi condus in scopuri destinate scolilor de soferi.
 • Autoturismul va fi folosit in conformitate cu instructiunile de utilizare ale producatorului.
 • Autoturismul va fi condus doar de titularul contractului sau orice alta persoana care a fost specificata in contract.
 • Conducatorul autoturismului trebuie sa aiba permis auto(inter)national de cel putin un an de zile, indiferent daca acesta a fost obtinut in Romania sau in alt stat membru al Conventiei Internationale de la Viena, cu privire la circulatia rutiera, incheiata la 8 noiembrie 1968.
 • Autoturismul nu va fi folosit in scopuri de tractare a altui vehicul sau obiect, fara acordul scris al Proprietarului.
 • Conducatorul autoturismului nu va conduce sub influenta drogurilor, a alcoolului sau a altor substante care afecteaza starea de constienta si viteza de reactie.
 • Autoturismul va fi reparat doar cu consimtamantul Proprietarului, intr-un service agreat de acesta.
 • Autoturismul nu va fi folosit la teste pentru verificarea performantelor, la competitii sau curse.
 • Autoturismul nu va fi lasat cu cheile in contact, neincuiat, cu geamurile sau usile deschise, daca nu se afla Clientul langa el. Sistemul de alarma va fi pornit ori de cate ori autoturismul este parcat, iar Clientul nu se afla in imediata apropiere.
 • Clientul este obligat sa returneze masina cu aceeasi cantitate de carburant pe care o avea atunci cand a preluat autoturismul.
 • Proprietarul isi rezerva dreptul de a factura Clientului orice defectiune suferita in urma unei utilizari defectuoase de catre acesta.
 • Clientul nu poate inchiria, vinde sau garanta cu autoturismul preluat prin contract de inchiriere.
 • Autoturismul inchiriat nu va parasi teritoriul Romaniei.

CLIENTUL VA FI RESPONSABIL FINANCIAR FATA DE PROPRIETAR DACA INCALCA ORICARE DINTRE REGULILE PREZENTATE ANTERIOR.

Livrare / preluare autoturisme de inchiriat

Clientul va primi autoturismul fara defectiuni, in cele mai bune conditii, va lua la cunostinta acest lucru si va verifica personal starea acestuia inainte de a semna contractul. Daca exista vreo obiectie cu privire la starea autoturismului, ea va fi consemnata intr-un proces verbal la momentul semnarii contractului. Clientul are obligatia de a returna in bune conditii atat autoturismul inchiriat, cat si echipamentul si accesoriile aferente, la locul si data specificate in contract. In cazul in care se depaseste cu 3 ore predarea bunurilor inchiriate, se vor declara furate la Politie, daca Clientul nu anunta in prealabil Proprietarul.

In timpul programului de lucru, pentru preluarea sau returnarea automobilului la aeroport se percepe o taxa de 10 euro, iar in afara programului de lucru taxa este de 20 euro. Atunci cand se doreste si livrare si returnare la aeroport, taxa din timpul programului de lucru devine 20 euro, iar in afara programului de lucru 40 euro.

Programul de lucru este:
NON STOP

Flota de autoturisme este disponibila in orice oras din Romania, la cerere. Pentru orice livrare din afara Bucurestiului se percepe o taxa de 50 euro.

Rezervare inchirieri masini fara garantie

Rezervarea automobilului este considerata ca fiind sigura numai cand Proprietarul confirma aceasta situatie. Rezervarea se face gratuit si se poate anula cu minim 24 de ore inainte de a fi livrata. Confirmarea rezervarii se face pentru o clasa de automobile, nu pentru unul singur. In cazul in care la momentul livrarii nu sunt disponibile automobile din clasa rezervata, atunci Proprietarul va livra, la pretul stabilit initial, un automobil dintr-o clasa superioara.

Plata rent a car Romania

Odata cu preluarea autoturismului, se platesc depozitul-garantie si pretul de inchiriere, acestea fiind afisate in prealabil. Sub nicio forma, plata initiala nu va fi folosita in scopul de a prelungi perioada de inchiriere. In cazul in care clientul doreste prelungirea perioadei de inchiriere, va cere in avans aprobarea scrisa a Proprietarului. Clientul are obligatia de a plati in avans atunci cand doreste sa prelungeasca contractul de inchiriere. Plata se va efectua cu carti de credit (American Express, Visa) sau cu numerar in RON, USD sau EUR. Pretul de inchiriere include intretinerea autoturismului, uleiul, asigurarea RCA (asigurarea obligatorie de raspundere civila auto). Pretul de inchiriere nu include si combustibilul. Daca Clientul inchiriaza autoturismul pe o perioada mai lunga, poate negocia cu Proprietarul pretul de inchiriere.

Clientul are obligatia financiara fata de Proprietar pentru:

perioada de inchiriere a autoturismului, specificata in contract. Se inchiriaza pentru minim 3 zile. Se ofera gratuit primele 2 ore de la expirarea perioadei. Pentru orice intarziere care depaseste 2 ore, Clientul va fi taxat suplimentar cu pretul unei zile intregi, conform tarifului specificat initial in contract.
orice amenda pentru parcare neregulamentara sau pentru incalcarea legislatiei in vigoare, in perioada de valabilitate a contractului.
pierderea documentelor masinii sau a cheilor: 200 euro.
depozitul-garantie: 200 de euro. Acesta va fi rambursat integral daca autoturismul se restituie in aceeasi stare in care a fost livrat, in conformitate cu procesul verbal incheiat. In situatia contrara, Proprietarul isi rezerva dreptul de a incasa depozitul-garantie in vederea repararii autoturismului, in conformitate cu devizul dat de service-ul autorizat.

Asigurare inchirieri auto

Autoturismul are asigurare Casco valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Clientul se face responsabil si este obligat sa plateasca orice cheltuiala cu:

 • defectiuni aparute din cauza utilizarii necorespunzatoare a masinii inchiriate, precum defectiuni la motor, ambreiaj, cutia de viteze, etc.
 • defectiuni produse automobilului, la orice componenta, din cauza incalcarii Codului Rutier sau din cauza nerespectarii regulilor de conducere preventiva.
 • defectiunile oricarui bun din interiorul masinii, aparute in perioada de valabilitate a contractului si cauzate din neglijenta.
 • defectiunile create in urma unui accident rutier al carui vinovat se face clientul, deoarece starea de constienta sau lipsa de reactie i-au fost influentate de medicamente, bauturi alcoolice sau droguri.
 • tentativa de furt sau furt, in cazul in care se cere interventia Politiei.

Proprietarul nu este raspunzator de pagubele provocate unor terte persoane, de catre Client, atata timp cat contractul este in vigoare la data accidentului. De asemenea, Proprietarul nu este raspunzator pentru defectiunile pricinuite de Client in perioada de inchiriere a masinii, indiferent daca acesta a declarat sau nu informatii false cu privire la adresa domiciliului sau, a actului de identitate sau a permisului de conducere. Orice pretentie fata de Proprietar, ridicata de terte persoane ca urmare a utilizarii automobilului inchiriat, se exonereaza de catre Client.

Proprietarul declina orice responsabilitate ca privire la un posibil furt, distrugere sau pierdere de bunuri ale Clientului aflate in autoturism, sau ale insotitorilor sai.

Accidente / avarii / furt masini inchiriate

In cazul in care are loc un furt sau un accident, Clientul este responsabil de:

 • obtinerea numelor si a adreselor participantilor implicati in accident.
 • obtinerea unei copii a actului de identitate sau a pasaportului, a carnetului de sofer,a asigurarii si a certificatului celeilalte parti implicate in evenimentul rutier.
 • obtinerea datelor de identificare ale martorilor oculari: nume, adresa.
 • asigurarea automobilului si altor bunuri inchiriate, pe care nu trebuie sa le abandoneze.
 • informarea Politiei in maxim 24 de ore de la producerea accidentului, tentativei de furt sau a furtului, incendiului, chiar si in cazul unei pagube partiale.
 • informarea Proprietarului in maxim 24 de ore de la producerea accidentului, tentativei de furt sau a furtului, incendiului, chiar si in cazul unei pagube partiale.
 • obtinerea de la Politie a procesului-verbal constatator, impreuna cu testul de alcoolemiei.
 • obtinerea anexei 2 de la reprezentantii Politiei, necesar pentru compania asiguratoare.
 • obtinerea autorizatiei de reparatie, de la Politie.

Responsabilitate fata de inchirieri masini non stop

Clientul sau alta persoana careia i se permite sa conduca masina, conform contractului de inchiriere, isi asuma responsabilitatea penala si civila pentru orice violare a termenilor legislativi, in perioada de inchiriere.